Единственият, който е извършил доказано закононарушение до този момент е Бойко Рашков.

В това е убеден депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който коментира ареста на лидера си Бойко Борисов и сюжета с Васил Божков.

В студиото на Нова телевизия той отговори положително на въпроса дали очаква нови арести на негови съпартийци, а и очаква и няма да бъде учуден, ако и него го арестуват, дори го очаква. "Да, очаквам, както и всеки един гражданин, включително и вашите зрители, трябва да очаква", заяви Тома Биков. Той увери от името на партията, че не се страхуват. На депутата обаче му е интересно как така хора, които от десетилетия скачат за върховенството на закона, сега ръкопляскат на незаконни арести. Тези хора трябва и ще отговарят за това в бъдеще.

По сюжета с Васил Божков

Според Тома Биков в момента прокуратурата явно отговаря на обществения натиск бизнесменът, който се укрива в Дубай, да бъде разпитан като свидетел. Иначе няма никакъв проблем според Биков, той да бъде разпитан като обвиняем. Защо обаче това не е направено Тома Биков не каза. "Обществото, а и прокуратурата трябва да си избере какъв иска да бъде Васил Божков - обвиняем или свидетел", заяви депутатът от ГЕРБ.

В студиото той категорично заяви, че именно заради действията на Борисов и Горанов на Божков са повдигнати 19 обвинения, включително за изнасилване и убийство. Именно по времето на управлението на ГЕРБ е открито, че хазартът е изобщо пропуснат в закон за плащане на данъци и такси от времето на Орешарски и една година Божков не е плащал нищо. Ние поне написахме закон, но Божков е намерил вратичка в него. А Комисията по хазарта не е осъществявала никакъв контрол, а докладът на АДФИ, който толкова се цитира, е поръчан лично от Горанов. Когато се установени престъпленията, комисията е уволнена и срещу бившите й вече шефове се водят дела, разказа Тома Биков. Васил Божков по думите му е ненадежден свидетел.

100-те дни на правителството

Тома Биков не може да пише оценка за отсъствие на първите 100 дни на правителството. Все още липсват много отговори на важни въпроси, а и той вижда само пропуснати възможности държавата да започне да отговаря на предизвикателствата, пред които се намира. Като пример Биков посочи, че изпусната ценова политика с електрическата енергия е превърната благодарение на действията или на липсата на такива във всеобщ ценови шок. Кризата се вижда и във вътрешен план - по улиците на София вече се стрелят.

"Промяната е факт, но въпросът е доколко тя е добра и допринася за развитие на обществото в добра посока", коментира Биков, който обаче е уверен, че промяната не е за добро.

Имаме мандатоносител приятелски кръг, които не дават никакви заявки за системно и дълготрайно участие в политиката. Нашето усещане е, че в един момент Василев и Петков ще си тръгнат, а останалите, старите системни партии като ДБ и БСП, ще трябва да дават отговори.

Въпреки това Биков посочи, че засега ГЕРБ няма да внасят вот на недоверие към правителството. "Не бива да се прави инфлация на вота на недоверие като процедура."