"Воля" определя като правилен ход евентуалното обединение на партиотичните партии в България.

В своя позиция от партията посочват, че до дни ръководството ще излезе с официално решение по въпроса.

Те са категорични, че компромисът и загърбването на егото са важни условия за постигане на такава цел. Според тях идеята лидерите да отстъпят крачка назад и да не са водачи на листи, ще предотврати всякакви опити за атаки, свързани с вече решени проблеми в отношенията им.

От "Воля" са убедени, че единствената стена пред опитите за налагане на т.нар. "джендър идеология", ще бъде именно едно патриотично обединение. Широко представителство на патриотично настроените избиратели ще може да постави като основен приоритет въвеждане на адекватни антикризисни мерки в подкрепа на гражданите и малкия и среден бизнес, ще бъде отпор на опитите за вмешателство от страна на чужди емисари в управлението на България и ще бъде гарант за защитата на националните интереси, посочва се в позицията им.

НФСБ зове за обединение на всички патриоти срещу "уличните демократи"

НФСБ зове за обединение на всички патриоти срещу "уличните демократи"

Те настояват партиите от патриотичното пространство да се яват заедно на следващите избори

Припомняме, още в края на април НФСБ призова за обединение на всички патриоти срещу "уличните демократи".

Впоследствие ВМРО също заявиха, че са склонни към подобна крачка и лидерът на партията Красимир Каракачанов обяви, че започват разговори за общо явяване на предсрочните парламентарни избори с партията на Валери Симеонов НФСБ и формацията на Петър Москов КОД.

По-рано днес пък лидерът на "Атака" Волен Сидеров също обяви, че е готов за коалиция с всички партии, стига да не са врагове на Русия.

ВМРО, НФСБ и КОД гласят предизборна коалиция

ВМРО, НФСБ и КОД гласят предизборна коалиция

Каракачанов не вижда смисъл да преговаря с Волен Сидеров