Лидерът на "Атака" Волен Сидеров представи програмата на партията под формата на основни програмни точки за формиране на национално-отговорна коалиция за изборите на 11 юли.

На пл. "Славейков" в столицата Сидеров обясни на микрофон смяна на колониалната система, която има предвид възстановяване на големите енергийни проекти "Южен поток", "Белене", които са спрени по нареждане на САЩ. Привличане на инвестиции от Русия, Китай и други, възраждане на българското селско стопанство и референдум за влизане в Еврозоната.

Втори приоритет е национален суверенитет и въпрос "Трябва ли България да е член на НАТО?", както и обявяване на България и Черно море за зона на мира. Третата точка - Вътрешен ред и сигурност, като се разтури целият състав на МВР, преразглеждане на статута на всички чуждестранни НПО, преработка на НК и НПК.

"Крачката в страни" на Каракачанов като саможертва, а не като оферта

"Крачката в страни" на Каракачанов като саможертва, а не като оферта

Искрен Веселинов: Хората трябва да избират политики, а не шоу

След представянето на програмата си Волен Сидеров обяви, че ще се коалира с всички партии, които я приемат, без значение дали някой е правил грешки досега, важното е да се е разкаял. За него депутатското място било последното, на което държи. Но ако ВМРО се припознаят, били добре дошли. Той отрече, че не се разбират с Красимир Каракачанов, макар да определи вицепремиерството му и това на Валери Симеонов като грешка, "защото започнали да се въртят в интереси".

Сидеров не иска да е враг с Русия, а Карадайъ, Нинова, Каракачанов - всички били добре дошли, ако са съгласни да не водим война с Русия.

В заключение Волен Сидеров обясни, че е в добра комуникация с председателя на "Русофили" Николай Малинов, с Костадин Костадинов от "Възраждане" говорили, но "той ще се явява на изборите сам", водени са разговори с партията на Жан Виденов, стана ясно от думите на лидера на "Атака", но без конкретика.

НФСБ зове за обединение на всички патриоти срещу "уличните демократи"

НФСБ зове за обединение на всички патриоти срещу "уличните демократи"

Те настояват партиите от патриотичното пространство да се яват заедно на следващите избори