Хората трябва да избират политики, а не шоу. Така реагира в студиото на Нова телевизия Искрен Веселинов от ВМРО. Няколко пъти той отказа да отговори на въпроса дали ако на предстоящите избори гласуването за войводите ще донесе правителство на Бойко Борисов или на Слави Трифонов. Искрен Веселинов не е съгласен с този въпрос, тъй като "има и трети път - да се получи национално отговорно правителство". Именно това обещават от ВМРО, по думите на Веселинов това е пътят на държавническо мислене и отговорност, прагматично правене на политика. Така се прави политика и така трябва да е, отсече Искрен Веселинов.

Войводата обясни и предложението, отправено вчера от лидера му Красимир Каракачанов за "крачка в страни" на лидерите от патриотичните формации. Веселинов уточни, че това може да означава и лидерите да не влязат в листите за предстоящите избори, а да остават само като мотиватори и ментори в партиите си. Това е един вид лидерите да направят саможертва и е лична заявка на Каракачанов. Предложението не е отправено все още директно към Валери Симеонов, Волен Сидеров и Веселин Марешки - партиите, които бяха посочени като евентуални партньори в бъдещото патриотично обединение.

"Това което можем да искаме е да се създаде отбор за бъдещия парламент", обясни Искрен Веселинов, за да не изтече в канала патриотичния вот.

Ако патриотично обединение не се постигне, ВМРО са готови да отидат отново сами на изборите и то с добро самочувствие.