НФСБ призовава патриотите да се явят обединени на следващите парламентарни избори.

В своя позиция от партията посочват, че вчера Народното събрание е приело "скандални" според тях промени в Изборния кодекс, с които премахна ограниченията за броя изборни секции в страните извън Европейския съюз. По този начин според НФСБ Ердоган разполага с огромен брой избиратели - българските изселници в Турция, с които да влияе на решенията на българския парламент.

Това е удар върху независимостта и суверенитета на България и в резултат на разединението на патриотичните сили след решението на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите на 4 април, категорични са от партията на Валери Симеонов.

По тази причина те призовават всички партии от патриотичното пространство на незабавни консултации за провеждането на национален патриотичен форум на 10 май.

Каракачанов призова за вето над Изборния кодекс

Каракачанов призова за вето над Изборния кодекс

За да не се допусне Турция отново да управлява България

Да загърбим миналото и да поставим основите на националното обединение на патриотичните сили, настояват от НФСБ.

Те са категорични, че трябва да се сложи край на "опасните за демокрацията и държавата действия на новите улични демократи". Според тях това може да бъде постигнато само чрез национално обединение на патриотичните сили.

Припомняме, за изборите на 4 април първоначално бе обявено, че двата коалиционни партньора от ОП - ВМРО и НФСБ, ще се явят заедно в коалиция. Впоследствие обаче от ВМРО изненадващо се отказаха и заявиха, че ще се явят на изборите самостоятелно.

След това беше обявена предизборна коалиция между НФСБ и партия "Воля", като решението за формирането на новото обединение беше взета след разпада на "Обединени патриоти".

Заради разцеплението на патриотичните сили нито НФСБ, нито ВМРО успяха да прескочат 4-процентовата бариера за влизане в 45-ото Народно събрание.

ВМРО обвини депутатите в реваншизъм заради промените в Изборния кодекс

ВМРО обвини депутатите в реваншизъм заради промените в Изборния кодекс

Те определят дистанционното гласуване като опасни