"Имаме служебно правителство - това означава, че цялата власт е в ръцете на президента Радев. Министрите изпълняват волята на президента. Дали е добре конструиран ще разберем след известно време. Най-важното е след два месеца да нямаме пак проблеми с коронакризата". Така коментира Илия Лазаров, бивш началник на кабинета на президента Петър Стоянов (1997-2001), а сега главен секретар на СДС, последните политически събития в страната за "Денят ON AIR".

"Приятно съм изненадам от посочения за министър на външните работи. Този министър е ключов в тази ситуация, имайки предвид отношенията ми със Северна Македония", подчерта още събеседникът.

Сред темите, които той засегна, бяха и предстоящите през юли избори, както и сътрудничество с ГЕРБ.  Според него, ако има политически реваншизъм, това ще отблъсне част от избирателите, което не изключва и привържениците на протестърските партии.

Румен Радев заложи амбиция за демократично единодействие във втория си служебен кабинет

Румен Радев заложи амбиция за демократично единодействие във втория си служебен кабинет

Постави задачите: честни избори и Плана за възстановяване

Единодушно решихме да предложим да продължим нашите отношения с ГЕРБ. Част от колегите изразиха някои недоволства, естествено. В една коалиция понякога има и търкания, каза Лазаров. По думите му рокадите в ГЕРБ говорят за преминаване на следващ етап.

"Даниел Митов е отявлен проевропеец и натовец - това е знак за европейската ориентация", подчерта събеседникът. Припомняме, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде две предложения за заместник-председатели на партията и заместник-председатели на Изпълнителната комисия по право - Томислав Дончев и Даниел Митов. 

Лазаров настоя и да не се бърза с това коя ще е двойката за президентските избори през есента.

Борисов на тръгване предупреди за машинното гласуване

Борисов на тръгване предупреди за машинното гласуване

Отново разкритикува, че не е създадено редовно правителство