Задоволство от служебното правителство изрази бившият премиер Бойко Борисов при предаването на властта в сградата на Министерския съвет.

"Вашият избор като отличен офицер и дипломат заслужава поздравления. Много от колегите министри се познаваме добре. Направен е прекрасен избор от президента Радев за всички вас. Имаме всичките аргументи да направим едно правилно, нормално, демократично предаване на управлението", обясни Борисов на церемонията.

Тя бе закрита за журналисти, а за думите му медиите разбират от разпространеното от правителствената пресслужба видео.

Румен Радев заложи амбиция за демократично единодействие във втория си служебен кабинет

Румен Радев заложи амбиция за демократично единодействие във втория си служебен кабинет

Постави задачите: честни избори и Плана за възстановяване

Борисов изказва надежда, че служебното правителство ще направи едни прозрачни избори и че "няма да допусне с машинното гласуване това, в което се опасяват хората". "Сиреч, много разчитаме на вас... за да е прозрачно, честно и демокрацията да победи."

Бойко Борисов отбеляза, че до тук се е стигнало след пълен управленски мандат на коалицията ГЕРБ/ОП и отново разкритикува разпуснатото вече 45-то Народно събрание.

"И ако политическите партии в парламента имаха куража, вашия - обърна се към служебните министри, - сега можеше да имаме редовно правителство, редовен парламент и с огромно мнозинство и да вървим напред. Това не се направи и считам, че това не е правилно", посочва Борисов.

Даниел Вълчев: Ако парламентът не беше разтурен бързо, Борисов щеше да ги сготви всички наесен

Даниел Вълчев: Ако парламентът не беше разтурен бързо, Борисов щеше да ги сготви всички наесен

Вълчев няма да е следващия служебен премиер

"Искрено ви желая успех, това ми е за трети път или четвърти път, в който сдавам. Много е трудно", каза още бившият премиер и увери, че и той, и министрите му били на разположение, ако служебният кабинет има нужда от тях. Сега вече можели да си говорят на един език, защото и служебното правителство сега ще се чуди от къде да намира пари.

"Защото цяла година никой не ме попита, откъде намираме пари. Само казваха "давайте, давайте, давайте..."

Борисов: Елате ме изчегъртайте, да видя как става

Борисов: Елате ме изчегъртайте, да видя как става

Той настоя ГЕРБ да бъдат господари на изразите