Депутатът Трифонов каза: "Какво като отиваме пак на държавни избори?". 80 млн. лв. държавна пара.Тази година, понеже парите са в изобилие, икономиката работи, затова ще си позволим да похарчим стотици милиони само за кефа на някого, за личното его или докато намерят служебна победа. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов пред министрите си в Банкя по повод върнатия мандат от страна на ИТН.

Той предупреди, че пораженията за държавата ще са чудовищни.

"Няколко пъти народът ни връща, след като милиарди изтекоха от КТБ и т.н. Първата година при наше връщане е само пълнене на дупките през този период. Криво ми е, но не че не сме на власт, а че те (ИТН - бел.ред.) имат всички възможности, които ние нямахме", заяви Борисов.

Той хипотетично даде пример, че на следващите избори ГЕРБ не са първи, а втори или трети и се обърна към Слави Трифонов с думите, че партиите на статуквото - БСП, ДПС, отново ще са в парламента и пак няма да може без тях.

Политолози: Слави Трифонов много сбърка, а можеше да излезе като победител

Политолози: Слави Трифонов много сбърка, а можеше да излезе като победител

Той си подвил опашката и в момента старите партии в парламента може да издевателстват над ИТН

Тогава пак ще излезем и ще кажем: "Не, не, пак правим избори", но през това време държавата ще лети по нанадолнището, прогнозира премиерът.

Борисов подробно обясни на лидера на ИТН как и кога може да се откаже от мандат: Имаш, Трифонов, подкрепа в парламента, една по една партиите, без ГЕРБ - искам да ми подпишете следното коалиционно споразумение. Ако подпишат - добре, ако не - тогава може да излезеш и да кажеш "Не искам да правя правителство". Накарай ги да подпишат, да видим какво всъщност не искат да подпишат".

Той заяви, че е загрижен за държавата и не вижда кои партии ще намерят компромис да съставят правителство.

Накъде водят с този инат - или аз да съм едноличен господар, или няма правителство, недоумява Борисов.

"Има такъв народ" предпочитали да са господари на мълчанието

"Има такъв народ" предпочитали да са господари на мълчанието

Този период трябва да приключи и да се излъчат ясни послания, убеден Петър Курумбашев

По негови думи парламентарните избори вече не интересуват партиите в НС, всичко било помощна работа за президентските избори.

Относно промените в Изборния кодекс за броени дни Борисов изрази недоумение: Какво доверие, каква прозрачност ще има, когато властта се даде на един човек и той е кандидат за президент?

По негови думи електронното гласуване ще направи хакерите много богати хора. "Изведнъж вкарваме при агнетата вълците. Нещо мислено с години, те го отменят за 3 дни", разкритикува бързите промени в ИК той.

Освен това Борисов призова президента Румен Радев да спре "да спекулира, че някой трябва да актуализира бюджета, да му даде празния чек с пари и да ходи пак да купи "Грипен"-и.

Слави Трифонов вижда неизбежна катастрофа, ако опита да състави кабинет

Слави Трифонов вижда неизбежна катастрофа, ако опита да състави кабинет

Ако ИТН направят правителство сега, щели да са зависими от доказано компрометирани политически субекти