"Има такъв народ" предпочитат да са господари на мълчанието. До момента това работи, но е ясно, че този период трябва да приключи и да се излъчат ясни послания. Това заяви пред bTV Петър Курумбашев, депутат в 40-о и 41-во Народно събрание от БСП.

Той посочи, че е очаквал партията на Слави Трифонов да върне мандата, защото с 51 депутати било трудно да се състави кабинет.

Според него има опасност от дълъг период на политическа турбулентност и дори след нови избори има възможност да не се състави стабилно правителство.

По думи на Курумбашев е нормално лидерът на ИТН да поиска да се яви на нови избори и да види дали ще получи по-голямо доверие.

ИТН не изненада и моментално върна мандата

ИТН не изненада и моментално върна мандата

Антоанета Стафанова: Спазваме своето обещание - без безпринципна коалиция

По отношение на политическата комуникация през социалните мрежи бившият депутат заяви, че това е лоша практика. Причината е, че по този начин посланията достигат само до електората на конкретната партия.

Той подчерта, че трябва да се внимава с квалификациите по адрес на политическите опоненти, защото в даден момент може да се окаже, че стават партньори.

Според Курумбашев при евентуални нови избори резултатите няма да бъдат много по-различни.

Слави Трифонов вижда неизбежна катастрофа, ако опита да състави кабинет

Слави Трифонов вижда неизбежна катастрофа, ако опита да състави кабинет

Ако ИТН направят правителство сега, щели да са зависими от доказано компрометирани политически субекти

Той очаква промените в Изборния кодекс да дадат възможност на повече българи зад граница да гласуват.

"Има значение кой ще бъде съдия на мача. Сега изборите ще бъдат проведени от служебен кабинет и МВР няма да може да менажира така процеса в махалата, както го е менажирала досега. През юни ще се види дали ще има нови партии и дали кандидатите за първото място ще се разменят", коментира Курумбашев.

Според него едва ли БСП ще предложат правителство, ако третият мандат отиде при тях.