"Дано избирателите си дадат сметка, че част от т.нар. "партии на промяната" не са партии на промяната. Голяма част от тези лица са част от статуквото.". Това заяви пред БНР Стоян Мирчев, член на Изпълнителното бюро на БСП и депутат.

Той призова хората да си дадат сметка, че всички политически алтернативи, които предлагали от БСП тези четири години, били искрени послания и наистина можем да ги приложим на практика.

"България е в специфична ситуация, на прага сме да влезем в тежка политическа криза. Трябва бързо да се вземат решения", обобщи той.

Мая Манолова иска 1400 лв. депутатска заплата

Мая Манолова иска 1400 лв. депутатска заплата

А спестените средства да бъдат насочени за лични асистенти за хората с увреждания

Решението на Националния съвет на партията и парламентарната група вчера беше трудно, защото то е за българските граждани, каза Мирчев по повод решението на БСП да върне третия мандат за съставяне на правителство още при връчването му на 5 май от президента Румен Радев.

"България показа, че иска промяна и се надява на тази промяна. За съжаление тези избори не успяха да произведат точно тази промяна, затова трябва да идем на нови избори. А и в парламента нямаше желание за промяна. Единственото което интересуваше новите партии, е Изборният кодекс", обобщи Мирчев.

БСП дава възможност за "професионален служебен кабинет" на Румен Радев

БСП дава възможност за "професионален служебен кабинет" на Румен Радев

Не са водени разговори с президента за участие на хора от БСП

По думите му новите партии имат вътре в себе си противоречия и това явно даде отражение в разговорите между партиите. Разговорът в този парламент за това дали можем да направим промяна не се състоя.

"Ако бяхме приели мандата и бяхме опитали да съставим правителство, щеше да дадем още седмица на този парламент, а той е неспособен да произведе политики. Но това време щеше да даде и възможност на Борисов да управлява и да твори тези негативи, на които сме свидетели през последните години", допълни Стоян Мирчев.