Новото правителство трябва да бъде достатъчно надеждно, за да изкара един продължителен период от време. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и член на "Изправи се! Ние идваме" Татяна Дончева пред БНТ.

По думите ѝ 10 години нивото на парламента личи в отношението на премиера, който счита, че е обидно и унизително да се ходи в Народното събрание. ГЕРБ е една тоталитарна партия и реплика на партия от стари тоталитарни времена, посочи Дончева. Според нея не е въпросът депутатите да си хвърлят опорни точки, а опитните политици задават посоката и не се движат по течението. Никой на никого не може да разпореди как да гласува, каза Дончева.

Сега се очертава при един силно фрагментиран парламент политическата отговорност да се даде на най-голямата политическа партия. Ние искаме да не се вижда дългата ръка на ДПС в правителството, настоя Дончева.

Тя обясни, че не е важно дали ДПС ще гласува или не за правителството, а да не се виждат персони, свързани със сделки на Пеевски в близкото минало. В служебното правителство има ярки и будещи доверие министри, а има и скатавки, които правят шушу-мушу, посочи зам.-председателят на НС.

Тя също има сигнали, че новият борд на БЕХ не е подходящ.

Манолова: Подкрепяме ИТН, но не ако прозира дългата ръка на ГЕРБ и ДПС

Манолова: Подкрепяме ИТН, но не ако прозира дългата ръка на ГЕРБ и ДПС

Това би била токсична прегръдка

Татяна Дончева заяви, че ИТН има най-голям интерес правителството да заработи. Правителството с мандата на ИТН или с какъвто и да било мандат ще има проблем с администрацията, която е изключително насъсквана да бъде враждебна, изтъкна Дончева. Тя настоя за здрави нерви и здрава ръка, с която администрацията да върви в посоката, която е зададена, а не се занимава колко е хубаво нашите да бъдат на власт.

Не може с лека ръка да се пренебрегва на кого да се дава властта, посочи Дончева.

Хаджигенов: ИТН и ДБ да поумнеят политически, иначе - провал

Хаджигенов: ИТН и ДБ да поумнеят политически, иначе - провал

"За това ли бяха тези избори - да се премерим кой е по-голям?", недоумява той