Всички в тази зала сме изпратени да работим, да творим, да предлагаме решения. Това заяви от трибуната Филип Станев от "Има такъв народ" (ИТН). Той изтъкна, че вчера заради ГЕРБ, ДПС, БСП не е имало заседание. Как ИТН да работи в парламент, който не задкулисно, а предкулисно саботира работата си, попита той.

Станев отхвърли вчерашните думите на Бойко Борисов, че партията на Слави Трифонов има голяма подкрепа в парламента. За ИТН това е невъзможна подкрепа. Това е псевдоподкрепа, заяви Станев. ИТН би станал заложник, ако приеме тази подкрепа.

Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън, подчерта Станев, цитирайки Уинстън Чърчил.

След вчерашния провал на парламентарното заседание, Народното събрание днес заработи - но с редуцирана програма. В дневния ред останаха промените в изборните правила, но не и намаляването на субсидиите на партиите до 1 лв. на глас.

Слави Трифонов предлага шахматистка за премиер и връща мандата на секундата

Слави Трифонов предлага шахматистка за премиер и връща мандата на секундата

Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор

Изказването на Филип Станев идва в контекста на решението на ИТН да върне мандата за съставяне на правителство. Това бе направено вчера, когато в пленарна зала депутатите не успяха да постигнат съгласие по дневния си ред за седмицата, заради което се и провали пленарното заседание. Лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира след това във фейсбук, че ГЕРБ, БСП и ДПС са показари защо "Има такъв народ" трябваше да върне мандата.