За хората на Слави Трифонов датата на предсрочните избори не е проблем. Станислав Балабанов посочи, че предишни летни избори са показали, че това не е проблем за активността. Той призова хората да си направят сметка какво се е случило в този парламент за краткото време.

Балабанов очаква висока активност с чужбина. България е там, където има и един българин, подчерта народният представител. Той е доволен, че се облекчава гласуването зад граница.

Арман Бабикян от ИСМВ също смята, че избирателната активност зависи от самите избиратели и приоритетите им. Да не се занимаваме с прогнози, а да се занимаваме с работа, призова той. Изборните правила нямало да затруднят избирателите, по мнението му.

анкета

Ще гласувате ли на избори 11 юли?

Виж резултати

Да, винаги гласувам 76.5%

Не, аз съм за гъби 9.8%

Ако не съм на море 5.1%

Този път пандемията няма да ме уплаши 3.2%

Зависи от кампанията 5.4%

По-рано днес съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че избирателната активност е въпрос на кампания.

Такава позиция изрази той, след като президентът Румен Радев обяви, че ще има предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Това се случи след като лидерът на БСП Корнелия Нинова прие и върна мандата на президента. По-късно тя коментира пред журналисти, че от БСП са готови за нови избори.