Въпрос на кампания е дали ще има висока избирателна активност на предстоящия вот през юли. Тази позиция изрази в кулоарите на парламента съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Малко преди това държавният глава обяви като най-вероятно дата за следващите избори 11 юли.

Миналата кампания беше доминирана от това против какво управление сме, обясни той. Сега, според него, кампанията трябва да е за какво управление сме. Демократична България беше готова да подкрепи управление, каза още лидерът на "Да, България". В страната трябва да има управление на промяната, по думите му. ДБ има ресурса да участва и подкрепя такова управление, според Христо Иванов.

Предсрочните избори - на 11 юли

Предсрочните избори - на 11 юли

Следващата седмица ще бъде разпуснато 45-то НС и Радев ще направи служебно правителство

Намираме се в ситуация на много сериозно размесване на политическите пластове, каза още той. Нищо няма да е същото, убеден е Христо Иванов. По думите му сме в дълбока политическа криза.

Сигурен съм, че хората ще излязат да гласуват, сподели Иванов. Нека не се плашим от изборите, призова той.

анкета

Ще гласувате ли на избори 11 юли?

Виж резултати

Да, винаги гласувам 76.5%

Не, аз съм за гъби 9.8%

Ако не съм на море 5.1%

Този път пандемията няма да ме уплаши 3.2%

Зависи от кампанията 5.4%

Социологът Цветозар Томов и общинският съветник в София и математик Любомир Георгиев са номинациите на "Демократична България" за членове на Централната избирателна комисия (ЦИК), потвърди председателят на ПГ на партията Христо Иванов. Според партията двамата кандидати имат голям изборен опит и се ползват с доверието на обществото.