Парламентът работи по един ненормален начин. Това заяви пред БНР Кристиан Вигенин от БСП, заместник-председател на Народното събрание.

По негови думи партиите вече са с поглед в предстоящите предсрочни избори. Той изрази опасение, че начинът, по който се работи в това Народно събрание, е напът да отврати избирателите от изборните процеси.

Вигенин предупреди, че ако нещата в парламента продължават по този начин, избирателите ще бъдат демотивирани за предстоящите избори.

Според него формациите в парламента използват за свой личен егоистичен политически интерес възможностите на Народното събрание и правят пропаганда чрез НС.

Парламентът приключи работа за днес, без да се разбере за дневния ред

Парламентът приключи работа за днес, без да се разбере за дневния ред

Ива Митева не смята, че се формира тройна коалиция ДПС, ГЕРБ и БСП

"Защо се оказва, че за важни законопроекти едни и същи хора твърдят, че няма време, а за анкетни комисии има време?", запита риторично той.

Относно вота "въздържал се" на ГЕРБ, БСП и ДПС, който вчера провали пленарното заседание, той изтъкна, че според социалистите дневният ред не е отговарял на нуждите на обществото, а законопроектите, внасяни от левицата, не са имали никакъв ход досега. Самият Вигенин втория път е гласувал "за", защото е преценил, че с първото гласуване са дали сигнал за това. Той обаче изрази мнение, че столетницата е постъпила правилно.

Вигенин бе категоричен, че опитите БСП да бъде поставена "в някакви невъзможни коалиции и сговори" няма да успеят, защото такива нямало.

Изборните правила са важни, но по-важни са хората, настоя Нинова

Изборните правила са важни, но по-важни са хората, настоя Нинова

Социалистите недоволстват, че техни предложения не са включени в дневния ред

Той увери, че в БСП не се притесняват нито президентът да връчи мандата на тях, нито на някой друг.

"Бяхме първите, които подадоха ръка и дадоха възможност да се получи стабилно мнозинство. Можеше да има стабилно правителство най-малкото за година напред", изтъкна Вигенин.

Според него в момента сме в по-тежка ситуация, тъй като колкото по-малка е една формация, толкова по-трудно би могла да бъде ядро на някаква коалиция.