Днес БСП не подкрепи програмата за работа на Народното събрание, а на брифинг в парламента лидерът на социалистите аргументира решението с това, че не са включени в дневния ред техните предложения.

За нас най-важни са социалните и икономическите мерки, обяви Нинова. Доходи, помощи за възрастните, младите семейства, мерки за стабилност и растеж на българската икономика са приоритетите, за които настояват червените.

Нито едно от предложенията на левите не се гледа в комисия и не влиза в дневния ред. Още миналата седмица червените настояли тези мерки да влязат в дневния ред на парламента. Доходите не са достатъчни, цените растат нагоре, смята Нинова.

Депутатите не се разбраха за дневния ред
Обновена

Депутатите не се разбраха за дневния ред

Безпрецедентна ситуация в парламента

Осем законопроекта в този смисъл е внесла левицата и настоява поне три да влязат днес в ред на законодателния орган. Това са Закон за местните данъци и такси, КСО, Законът за семейните помощи. Всичко това трябва да се случи през актуализация на бюджета, категоричен бе Корнелия Нинова.

Искаме ред и правила в държавата, каза още тя. Днес левите се въздържали да подкрепят дневния ред, защото в него имало и лобистки текстове. Изборните правила са важни, но по-важни са хората, подчерта лидерът на БСП.

Припомняме, днес се стигна до безпрецедентна ситуация в парламента, след като депутатите не си приеха дневния ред.