Сега БСП, която ще получи третия мандат, трябва да отиде да чука на други врати, но не и на вратата на "Демократична България". Ние със сигурност няма да участваме в правителство на БСП, заяви Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България", в студиото на БНТ. Атанасов заяви, че коалицията изпълнява обещанията си, а те са заявили, че по никакъв начин и под никаква форма няма да подкрепят управление на ГЕРБ и БСП. Няма никакви "но" и никакви формулировки, отсече Атанасов и призова "да отиваме нататък" - по темите в разговори, но и в контекста на работата на 45-то НС към предсрочни избори.

Христо Иванов остава скептичен за мнозинство на промяната в 45-то НС

Христо Иванов остава скептичен за мнозинство на промяната в 45-то НС

Необходимо е да положим всички усилия за правителство, но не и какво да е

В момента според оценката на Атанасов ние сме в ситуация на управляваща опозиция - "ГЕРБ се държат така, а Борисов продължава да раздава пари от джипа". Съпредседателят на ДБ категорично се противопостави на "машината за фалшиви новини", създадена от ГЕРБ - такива фалшиви новини се разпространяват и за заплатите на депутатите, и за закриването на специализираното правосъдие. Атанас Атанасов посочи, че това спецправосъдие е създадено като бухалка срещу неудобните на властта и то трябва да се премахне, резултатите от него са нулеви. А като пример за фалшива новина по този повод Атанасов посочи твърдението, че при закриване, делата, които в момента се гледат в спецсъда, ще бъдат затрити. "Няма такова неща като зануляване на дела - тези дела отиват в редовните същилища."

Като друга фалшива новина Атанасов посочи внушението, че с промените в Изборния кодекс ще бъде създаден хаос. Това се прави от говорители на тези, които ще загубят изборите. Но това внушение е като цяло опасно, предупреди Атанасов.

Без гласуване по пощата в чужбина, мажоритарен вот – на следващите редовни избори за парламент

Без гласуване по пощата в чужбина, мажоритарен вот – на следващите редовни избори за парламент

Няма да има избирателен район "Чужбина"...

Накратко Атанасов коментира и шпионските скандали с Русия от последните седмици и намерението на Русия да впише страната ни в списък с враждебни държави. Според Атанасов последното представлява "намеса във вътрешно политическите работи на страната по един или друг начин" и то точно преди предсрочни избори.

У нас обаче "бъка от руски шпиони", убеден е Атанас Атанасов, а според него дори и обявяването на руски дипломати за персона нон грата от това правителство е плод на договорка между Русия и Борисов, тъй като се гонят дипломати, чийто мандат изтича.

Големият проблем на руското влияние у нас са паричните потоци, а като пример за това Атанасов посочи проекта и строежа на "Балкански поток".

От ДБ срязаха Борисов за Русия: Хвърля прах в очите с тотална манипулация

От ДБ срязаха Борисов за Русия: Хвърля прах в очите с тотална манипулация

Премиерът в оставка се бил специализирал като основен източник на фалшиви новини