Виждаме как действащ премиер се превръща в машина за фалшиви новини. Toва заяви Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България" от трибуната на Народното събрание.

По думите му в тези дни депутатите имат поводи да видят що е лъжа. Фалшива новина е, че парламентът си е вдигнал заплатите и ДБ има общо с това. Това е фалшива новина и ме е срам от вашето мълчание, обърна се Иванов към народните представители. Защо не направихте нищо да се разследват всички тези събития на "Росенец", запита Христо Иванов, според когото по темата не се направило нищо.

Той посочи, че депутатите "открили" ценността към спазване на правилника и правилата на парламентарното мнозинство. Всички вие ще откриете защо е важно не полицаите, които са на улицата, а министърът на вътрешните работи да носи отговорност затова, което прави полицията. Важно е случаите на полицейско насилие да бъдат разследвани наистина, настоя Христо Иванов.

"Комисия за "Росенец" и Комисия за насилието ще има", увери Христо Иванов. Той изрази възмущението си как са създадени поредица от инструменти за избирателна репресия. Закриването на специализираните съдилища и ограничаване правомощията на главния прокурор ще бъде подарък за много от народните представители, посочи Христо Иванов.

Истината за „Росенец“ и за гардовете на Доган, иска Десислава Атанасова

Истината за „Росенец“ и за гардовете на Доган, иска Десислава Атанасова

Христо Иванов: Жалка маневра

Той призова за обществен консенсус бухалките да бъдат затворени и да не се прави от това евтина политика. Тома Биков знае нещо повече за клякането, отколкото му се иска да каже, отсече Христо Иванов.

Иванов настоя депутатите да подкрепят премахването на безконтролни органи за репресия в България. Дайте да признаем, че има нужда да го направим това нещо, призова той.