От ГЕРБ внасят необходимите подписи за създаване на временна комисия за "Росенец". Тя трябва да проучи как са изградени съоръженията там, както и случая с гардовете на Ахмед Доган. Десислава Атанасова предлага комисията да е с 12 народни представители.

Истината трябва да стане известна на всички български граждани, убедена е тя. Парламентът с тази комисия трябва да обясни дали са закономерни действията на властите в "Росенец". Според Атанасова партии организирали кампанията си около "Росенец". Сега е време да покажем, че не се страхуваме от истината, посочи народният представител от ГЕРБ.

ДБ събира подписи за комисия "Росенец" - ГЕРБ го направили вече

ДБ събира подписи за комисия "Росенец" - ГЕРБ го направили вече

Предложението за промени в Конституцията е тест кой е готов за промяната

ГЕРБ се опитаха да откраднат заявката на ДБ за анкетна комисия за "Росенец". Това заяви на брифинг-отговор Христо Иванов. По думите му герберите избързват и закъсняват с тази комисия. Като жалка маневра той определи инициативата на ГЕРБ за комисия. Ако герберите са искали да внесат тази комисия, е могло да го направят още миналата година. Борисов и днес продължавал да лъже.

Нямаме допирни точки с един лъжец, категоричен бе Иванов. 

Съдът определи терена край сараите на Доган в Росенец за плаж

Съдът определи терена край сараите на Доган в Росенец за плаж

А плажовете са собственост на всички българи по Конституция

Припомняме, че след акцията на Христо Иванов и Иво Мирчев на плажа "Росенец" постави въпроса за статута и законността на сградите. 

Акцията на Христо Иванов през лятото на 2020 г. повдигна въпроса не само за частните пътища и пристанища, както и за достъпа на крайбрежието, но и за охраната от страна на НСО.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски се отказаха от услугите на НСО. Така обаче и не стана ясно на какво основание те са ги ползвали, както и дали обектите в бургаската местност са в обхвата на компетенциите на службата. Няколко месеца по-късно, макар и с друг повод, последва рокада в ръководството на НСО.