Вицепрезидентът Илияна Йотова е обнадеждена от преговорите за правителство, които са се провели с третия мандат.

Пред БНТ тя заяви, че вижда три варианта за кабинет след предсрочните парламентарни избори. Първият вариант е да се състави правителство на малцинството, без да се влиза в реална коалиция. Вторият вариант е правителство с разписани коалиции. Третият вариант е да се направи техническо правителство.

Илияна Йотова не изключва да има големи пазарлъци след изборите за това кой да е министър-председател.

Иначе тя не очаква да спадне политическото напрежение в служебната власт, но се надява новото предложение за министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева да успокои терена.

20 октомври - датата, на която ще гласуваме отново

20 октомври - датата, на която ще гласуваме отново

Държавният глава се съобрази с препоръката на партиите

По думите ѝ обществото е свидетел на унищожаване на парламентаризма в България с вредните поправки в Конституцията. Шестите поправки в Конституцията отвориха кутията на Пандора, изтъкна Илияна Йотова.

Тя смята още, че ще има обвинения към служебния кабинет за политическа употреба. Време е да се свалят всички маски и да се каже, че поправките, касаещи служебния кабинет, са били направени срещу един човек - Румен Радев. Това бе сделката вътре в сглобката - ще ни помогнете за съдебната реформа, но ще трябва да работите срещу президента, коментира Йотова.

Илияна Йотова не знае и кой ще предложи кандидатурата за нов български еврокомисар. Най-добре е да има публична дискусия по въпроса, настоя вицепрезидентът.

БСП отрича връзки с Горица Грънчарова

БСП отрича връзки с Горица Грънчарова

Неразбориите в служебния кабинет са заради промените в Конституцията, според Борислав Гуцанов