ПП-ДБ вече искат и очакват от държавния глава да приложи правомощията си при определяне на служебното правителство. Както и по време на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на служебен кабинет, така и след това пред журналисти от ПП-ДБ поискаха нов служебен вътрешен министър. Припомняме, че от ПП-ДБ бяха основните критици на служебните правителства на Румен Радев, а и инициатори на конституционните промени, гласувани в края на миналата година, когато беше приета т.нар. домова книга за служебни премиери, която и не беше отменена с решението на Конституционния съд.

Акад. Николай Денков открои, че основната задача на служебния кабинет е да осигури честни и прозрачни избори, а Калин Стоянов и неговият екип не могат да осигурят това. Божидар Божанов, заяви, че поне с 35 000 гласа е нараснал купеният вот на последните избори.

От своя страна генерал Атанас Атанасов заяви, че президентът има много важна роля при съставяне на служебно правителство - трябва да избере кандидат за премиер и по предложение на кандидата за министър-председател да назначи служебно правителство. Като държавният глава не е длъжен да приеме всяко едно предложение за служебен министър, открои Атанасов. Правителството на Димитър Главчев се провали при провеждането на изборите и бе рязко увеличен броят на купените гласове, отчете също Атанасов, според когото вътрешният министър Калин Стоянов не е безпристрастен.

Затова кой ще е служебен премиер е от правомощията на президента, но от това, което той каза е, че има и други кандидати. Нека избере, когото реши, не изрази претенции Атанасов в коментара си за по-малкото или по-голямото зло. За ПП-ДБ е важно да бъдат създадени условия за честни предсрочни парламентарни избори.

Румен Радев посрещна партиите с "не можем повече да бавим", а и има избор от премиери

Румен Радев посрещна партиите с "не можем повече да бавим", а и има избор от премиери

Делян Пеевски, който не присъства, стана повод за реплики

За Атанас Атанасов обаче остава положително, че парламентът ще работи по време на предизборната кампания.

За ПП-ДБ няма никакво значение кога ще са предсрочните парламентарни избори - на 13 или 20 октомври.

Последователно от ПП-ДБ искат оставката на вътрешния министър Калин Стоянов и то още от времето, когато той беше министър в редовното правителство на Николай Денков. 

МВР чува Кирил Петков от кулоари

МВР чува Кирил Петков от кулоари

И защитава честта и достойнството на редовия полицай от критика на Кирил Петков