Трябва да се намери балансиран подход между спазването на мерките и между това хората да имат работа. Това заяви пред Нова телевизия министърът на туризма Мариана Николова.

И тази зима страната ни ще разчита на вътрешния туризъм. Ако спазваме мерките, има шанс за зимния туризъм, по мнението на министър Николова. Заведения, които не спазват правилата, ще бъдат затваряни, според заявката й. Хората трябва да знаят, че мерките са за тях, по думите й.

Тя не е съгласна с констатацията на президента, че правителството не се справя с кризата. Приоритет за държавниците трябва да са хората.

Николова предлага да се създадат карантинни хотели, за да не се разкриват полеви болници. Държавата ще поема разходите, по-точно от Министерство на здравеопазването. Съвсем скоро ще се определят хотелите, като в тях ще се настаняват хора, които имат нужда от медицинска грижа. Правителството няма да остави хората да не бъдат настанени, когато имат нужда, категорична бе тя. В София трябва да има поне два карантинни хотела.