Изключително важно е България да има редовно правителство и стабилен и работещ парламент, но същевременно е изключено "Има такъв народ" да подкрепи управленска формула между ГЕРБ и ПП/ДБ, независимо дали с първия или втория проучвателен мандат.

В това бе категоричен пред Националната телевизия депутатът от партията на Слави Трифонов и заместник-председател на парламента проф. Андрей Чорбанов. Преди дни това заяви и вторият човек в политическата сила Тошко Йорданов.

"Математиката казва ясно, че А плюс Б е равно на Б плюс А., т.е. дали с първия или втория мандат, за нас и за гледащите отстрани е без значение. Ние твърдо смятаме, че стабилно правителство  трябва да има, трябва да има и работещ парламент, защото страната е изправена пред много тежки предизвикателства, трябва да се приемат важни закони", каза той.

ИТН готови да съставят редовно правителство

ИТН готови да съставят редовно правителство

Готови са да говорят с всички, но към момента не са разговаряли с никоя партия

ИТН остават категорични - ще бъдат градивни и ще подкрепят всички политики, независимо от кого са инициирани, които приемат за полезни, но все пак остават в ролята си на "отговорна опозиция".

Цялото замеряне с имена на проектоминистри, което разбуни духовете и на двете първи партии, е "игра за зрителите", смята Чорбанов. "Всичко това се прави заради избирателите на тези две политически формации, а не толкова с идеята да се разбере какъв точно ще бъде състава. Те водят преговори помежду си, в правото си е да изискват всичко един от друг, но друг е въпросът доколко една партия, спечелила изборите, може да изиска от втория да му представи списък."

Народният представител изрази и очакване да има правителство, макар и подчертавайки, че това е лично негово усещане. "Не толкова заради безкрайното желание на формациите, които в момента се надлъгват, а най-вече заради външнополитическия натиск и от нашите европартньори, и от нашите партньори в НАТО, които искат да има стабилност в страната, да има фактор, който носи отговорност", прогнозира той.

Радев пита ИТН част ли са от размитото множество в парламента

Радев пита ИТН част ли са от размитото множество в парламента

Партията на Слави Трифонов ще е опозиция на мнозинство между ГЕРБ и ПП/ДБ