Парламентарната група на "Има такъв народ" изрази разочарование, че временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около Мартин Божанов-Нотариуса няма да постигне нужния ефект и проблемите ще бъдат заметени под килима.

Пред журналисти в кулоарите на Партийния дом депутатът от ИТН Гроздан Караджов представи списък пред медиите за изслушване на следните лица във временната комисия: Асен Василев, Румен Спецов, Бойко Рашков, Калин Стоянов, всички ръководители на ДАНС, ГДБОП, КПКОНПИ, всички главни прокурори от 2020 г. насам, бизнесмените Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис, Веселин Денков и Ивайла Бакалова и Невена Зартова.

ИТН ще искат още от председателя на временната комисия ГДБОП да предостави на информацията всички събрани факти и документи на казуса, който е повдигнат от 2021 г. в кабинета на Бойко Рашков от АКФ и на базата, на който е тръгнало някакво действие.

Мрежата на Нотариуса би излязла от делата, по които той е бил свидетел

Мрежата на Нотариуса би излязла от делата, по които той е бил свидетел

Никой не знае какво се е случило с разработките срещу корумпирани магистрати

ИТН настоява още да се изискат от МВР всички факти и документи за полицейската охрана на двете заведения - Осемте джуджета и клуб SS. "Трябва да добием представа за мрежата и за пипалата на този октопод, в който определено правосъдната система е впримчена", коментира Караджов.

Формацията на Слави Трифонов държи да се изискат данни за групите на Нотариуса и на Петьо Петров-Еврото, събирани по делата за КТБ, делото за конфискацията на активите на Брендо и делото на Манджукови срещу Инвестбанк.

Караджов подчерта, че настояването на ИТН, което вчера във временната комисия, не било прието - управляващите, които държат 2/3 от мнозинството, да се обединят и да излязат с декларация, че биха искали към казуса на Нотариуса да се прибавят казусите, свързани с Осемте джуджета и Петьо Петров-Еврото. ИТН искат и временната комисия да се върне на паритетен принцип.

Невена Зартова не е стъпвала в SS клуб, а в "Осемте джуджета" само пила кафе

Невена Зартова не е стъпвала в SS клуб, а в "Осемте джуджета" само пила кафе

Също така никога не е контактувала с Мартин Божанов