ИТН няма да подкрепи бюджета на Асен Василев, защото това е хартиен бюджет. Тази позиция изрази пред БНТ Тошко Йорданов.

Цифрите в него били хартиени, а се изгребвали и средствата от държавните предприятия. НАП нямало да може да си събере заложените средства. Държавата вече е в дефицит, а бюджетът трябва да се преструктурира, предупреди Йорданов. Според него намалените ДДС ставки трябва да се върнат на обичайното ниво.

За съдебната реформа депутатът подчерта, че никой не е искал да разговаря с ИТН. Подкрепа се дава ако се търси, заяви Тошко Йорданов. Смяната на Иван Гешев не е съдебна реформа, допълни той. Темата се налага от ДБ с пригласяне на ГЕРБ и ДПС, по думите му. А кабинетът се съставил, за да останат имунитетите на Бойко Борисов и Кирил Петков.

Отказът на Кирил Петков от имунитет стигна в прокуратурата

Отказът на Кирил Петков от имунитет стигна в прокуратурата

Предстои наблюдаващия прокурор да прецени какви действия да предприеме

Проблемът на Бойко Борисов дойде, след като скочи на Гешев, каза още народният представител. Той прогнозира, че ПП/ДБ отиват в нищото, но пък ИТН се връщат.

Според Йорданов с глупостите, които правили управляващите вдигали "Възраждане". ИТН не били резервно колело на ГЕРБ, стана ясно от коментара му. Това правителство е по-вредно от всичко, което би могло да бъде, подчерта Тошко Йорданов. От ИТН са разочаровани, че в НС партиите приемали вредни закони, гонейки партийните си интереси.