Парламентарната група на "Има такъв народ" подкрепя изцяло подхода и усилията на правителството за внасяне на нова динамика в двустранните отношения с Република Северна Македония. Това каза народният представител от ПГ на "Има такъв народ" Александър Александров в декларация от името на група от трибуната на Народното събрание.

ИТН са убедени, че всестранното и непрекъснато задълбочаващо се сътрудничество в икономиката, транспорта , културата, спорта и в чисто човешките взаимоотношения, без предразсъдъци, е от полза на двете страни.

"Преди 150 години на днешния ден 4 февруари в едно тогава чисто българско село Кукуш се ражда един от най-значимите български революционери Георги Делчев. Безспорен водач на българското националноосвободителното движение в Македония и Одринско", каза още Александров.

Скопие саботира съвместното честване на Гоце Делчев

Скопие саботира съвместното честване на Гоце Делчев

Екатерина Захариева вижда разминаване между нашето правителство и МВнР

По думите му Гоце Делчев е пръв поред сред плеядата борци за национално освобождение. "Гоце Делчев е национален герой на България и Северна Македония, на двете държави. И не може да бъде другояче, най-малкото за националната и родова памет, която не може да бъде изтрита, въпреки десетилетните усилия", почерта Александров.

Той отбеляза, че днес знаем, че не можем да живеем с миналото, но никой не може да ни заставя да се отказваме от историческата истина.

Депутатът от "Има такъв народ" каза, че групата му подкрепя и ще подкрепя изпълнителната власт в ресорите, в които участват за постигане на осезаем напредък. "Не оспорваме правото на идентичност, каквато се чувства, но не приемаме по никакъв начин доказана подмяна на историческата истина", каза още Александров.

Историци: Дадохме костите, сега се молим да сложим цветя пред Гоце Делчев

Историци: Дадохме костите, сега се молим да сложим цветя пред Гоце Делчев

Само веднъж имаме съвместно с РСМ поставяне на цветя пред паметника на Гоце Делчев