"Има такъв народ" стана част от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент.

От партията отбелязват, че новоизбраният български евродепутат Ивайло Вълчев е бил приет единодушно от всички членове на групата на ежеседмичното заседание на ЕКР.

По този начин ИТН става част от най-значимата национално-консервативна група в Европейския парламент, която ще бъде незаобиколим фактор в предстоящия мандат на ЕП.

"Неслучайно предизборният лозунг на ИТН беше - Да върнем здравия разум! Със своята дейност в Европарламента и ЕКР, смятам да затвърдя това политическо послание", заяви Вълчев.

"Ще се боря за Една Европа, която добре познава своите християнски корени. Европа, която пази своите граници. Съюз, чийто политики да доведат със себе си икономически просперитет, а не зелени утопии. Моята активност в Европейския парламент ще рефлектира тези ми виждания" увери той.

Съпредседателят на ЕКР Никола Прокачини от управляващата в Италия партия "Италиански братя" приветства Вълчев и му пожела успех. ИТН посочва, че редица от членовете на групата на ЕКР са изразили задоволство, че България ще продължи да има свой представител в партията.

Като основни свои задачи Вълчев изведе запазването на традиционните ценности на Европа, насърчаването на десни политики, които да доведат до икономически просперитет, както и защитата на външните граници на съюза.

Новият Европарламент: ЕНП остава първа сила, възход за десните партии

Новият Европарламент: ЕНП остава първа сила, възход за десните партии

Избирателната активност в целия ЕС е 50.8%