Обратното броене на търпението е стартирало. Според "Има такъв народ" коалиционното споразумение е останало напоследък на заден план, а "Продължаваме промяната" се опитват да управляват еднолично. И трябва да престанат да го правят, заяви Станислав Балабанов преди началото на Коалиционния съвет днес.

По традиция за това правителство той се провежда вечерта, а темата е отношенията с Република Северна Македония и искането за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност от президента.

В момента няма условия да се вдигне ветото за започване на преговори на РС Македония за членство в Европейския съюз, смята и съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

"За съжаление, в момента няма условия да се вдигне ветото. България има национален интерес да бъде заобиколена от съюзници и по никакъв начин не помагат нашите партньори от РС Македония. Не знам какво ново ще науча", каза още Атанасов.

Припомняме, че днес напрежение в коалицията създаде отново актуализираната тема с приемането ни в Еврозоната и изтеклия проект за нов закон по аналогия на американския "Магнитски", който изненада коалиционните партньори.