"Има такъв народ" биха подкрепили Драгомир Заков за премиер на второто правителство на "Продължаваме промяната". Депутатът Ива Митева подсказа това в студиото на БНТ. По думите й военният министър е дипломат и "стои най-добре, подготвен е и с опит". Защо да не го подкрепим, попита реторично Ива Митева. Остава обаче условието финансов министър да не бъде Асен Василев.

Драгомир Заков за нашата нота в руското посолство: Чашата преля

Драгомир Заков за нашата нота в руското посолство: Чашата преля

Чуждите дипломати у нас трябва да уважават към българския народ, Българската държава и българската земя

Депутатът заяви, че се надява парламентарната група на ИТН да продължи да бъде като юмрук. Решението на Виктория Василев, за която стана ясно вчера, че напуска Народното събрание, не е изненада за Ива Митева, която обясни, че знае за него отдавна. "Всеки преценява защо е решил да влезе в НС. Това не е място просто да си го запишеш в CV-то."

Митева коментира е вчерашния скандал с дипломатически привкус, от който "Има такъв народ" са стъписани и възмутени от поведението на премиера. "Не можехме да повярваме."

Атанас Атанасов: ПП имат нов премиер

Атанас Атанасов: ПП имат нов премиер

Шансовете за ново правителство нарастват, смята той

Стъписани, възмутени от поведението на премиера. Не можехме да повярваме. Паниката е започнала след обявяването на това, че "Има такъв народ" излизат от правителството.

Също така тя обясни, че е говорено да има коалиционен съвет по темата, но такъв не се е състоял.

На 9-ти Кирил Петков е започнал да действа еднолично, тъй като е смятал, че ще бъде свален от власт, обясни Ива Митева и продължи: На 10-ти с устно разпореждане на Петков на шефа на ДАНС е разпоредено да се търси начин за изгонване на тези дипломати. Това е направено по списък, МВнР е поискала указания, които са дадени от Лена Бориславова.

Документацията е внесена в Народното събрание, те са с гриф Секретно, потвърди Митева думите на Теодора Генчовска, министър от квотата на ИТН. Нотите са подписани от заместник-министър Ирена Димитрова.

Депутатите обаче биха могли да се запознаят с тях, поясни Ива Митева.

Според нея проблемът е, че се смесват два принципа - на реципрочност и уронване на престижа на дипломацията.