Кандидатът за премиер няма да е Кирил Петков. "Продължаваме промяната" имат нов кандидат за премиер. Новината съобщи пред БиТиВи съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

"Нека не играем с имена на тука има-тука няма. Новият премиер ще го съобщи мандатоносителят. Шансовете за ново правителство нарастват", уточни Атанасов.

Радев връчва мандата на ПП за съставяне на правителство

Радев връчва мандата на ПП за съставяне на правителство

Представители на партията са поканени "Дондуков" 2 в 17.00 часа

Той обясни, че в това решение ПП се отнася сериозно към обществените отношения. Тяхно право е да си съобщят решението си и не мога да обявя кой ще е новият министър-председател. Очакваме да получим покана от ПП да влезем в преговори в конструкция и състав на правителство, съобщи Атанасов.

Той очаква и БСП да се върне на масата на преговорите за съставянето на нов кабинет, за да се продължи политиката на мнозинството с обещанието да се бори с корупционните схеми на България. Според него трябва да се направят усилия да се състави правителство в сегашния парламент, базирано на евроатлантическо мнозинство.

Нинова не отстъпва, а Кирил Петков продължава диалога

Нинова не отстъпва, а Кирил Петков продължава диалога

Изпълнителният съвет на ПП се събира днес

Ако кандидатът за премиер е друг, трябва да се опита да убеди депутатите и от ИТН да го подкрепят, а не лидера им, настоя Атанасов.

За изгонването на 70-те руски дипломати, Атанасов заяви, че България не може да оттегля никакви ноти и това, което е свършено - "е край".

Митрофанова обмисля скъсване на дипломатическите отношения с България
Обновена

Митрофанова обмисля скъсване на дипломатическите отношения с България

Поводът - отзоваването на 70 руски дипломати

По думите му няма нужда да има никакви доклади на ДАНС. Вътрешната и външната политика се провеждат от Министерски съвет, посочи Атанасов и добави, че два списъка са представени от ДАНС на Външно министерство.

"Навремето, когато аз изготвих доклад да бъдат изгонени от България трима руски дипломати и го изпратих на Външно министерство, не съм го изпращал на всички институции", коментира Атанасов.

Кирил Петков призова Митрофанова да си изтегли нотата си

Кирил Петков призова Митрофанова да си изтегли нотата си

Убедени сме, че българо-руските отношения могат да продължат да се развиват в сферите от взаимен интерес, уважавайки важните за всяка от нашите държави ценности

Той посочи, че държавният глава представлява България в международните отношения. Имам чувството, но не знам какви са причините, но президентът не може да скрие своята неприязън към министър-председателя, изтъкна Атанас Атанасов.

Според него правителството е неприятелско и неудобно за цялата руска агентурна мрежа в България. Сегашната политическа дестабилизация има сериозно участие на руската агентура в България, смята Атанасов.

Румен Радев захапа Петков за паралелния път на решенията му

Румен Радев захапа Петков за паралелния път на решенията му

Макар и да е в оставка, правителството носи отговорност за действията си