В момента, в който започнаха различни проверките и малко след това, ръководството на КЗП бе уволнено. Очевидно сме засегнали нечии интереси. Това каза бившият председател на Комисията за защита на потребителя (КЗП) Иван Френкев в ефира на БНТ.

Под проверки, той визира сондажа за райския газ, както и проверките по хотелите в туризма и други, а никой не обича проверките, допълни Френкев. Той допълни, че вътре в комисията- КЗП са открити видеокамери и звукозаписни устройства, които никой не се е разписал, че трябва да има. В случая това ги прави незаконни, допълни Френкев. И какво стана след това, попита риторично той, ами на следващия ден разбирахме, че сме сменени- визирайки ръководството на КЗП.

Във връзка с това, че има сигнали за това, че има служители в КЗП, които са от криминалния контингент. Той заяви, че това са неверни твърдения, като поясни че има огромна разлика между сигнал и доказателства и трябва да се прави разлика между двете. Френкев добави, че целият състав на КЗП е имал необходимите изисквания да заема постовете в комисията.

Служебният кабинет смени изцяло състава на КЗП

Служебният кабинет смени изцяло състава на КЗП

Освободените членове ще търсят правата си в съда