Противодействието на незаконната миграция, борбата с организираната престъпност и международното сътрудничество по наказателноправни въпроси обсъдиха главният прокурор Иван Гешев и зам.-главният прокурор при Главна прокуратура на Върховния апелативен съд на Турция Ръдван Гюндоуду. Информацията е от прокуратурата.

Германски министър предупреди за нова вълна мигранти през Балканите

Германски министър предупреди за нова вълна мигранти през Балканите

Зеехофер: Трябва да направим нещо, за да не се върнем към тревожните нива

По време на разговора бяха подчертани бяха и традиционно добрите отношения и отличното оперативно сътрудничество между правоприлагащите и правоохранителните органи на Република България и Република Турция.

На срещата в Съдебната палата присъстваха и говорителят на главния прокурор Сийка Милева и завеждащият отдел "Международен" при Върховната касационна прокуратура Цветомир Йосифов се срещнаха със заместник-главния прокурор при Главна прокуратура на Върховния апелативен съд на Турция Ръдван Гюндоуду и прокурори от Главната прокуратура на Върховния апелативен съд. 

Турция натиска за преразглеждане на споразумението за мигрантите с ЕС

Турция натиска за преразглеждане на споразумението за мигрантите с ЕС

То беше сключено през 2016 година

Турската делегация е на посещение в България във връзка с участие в Международна конференция "Защита на еврото в България, страните от Югоизточна Европа и Балканския регион. Постижения и предизвикателства пред правоприлагащите органи", която се организира по проект "Общ надзор за законност по спазването на законодателството в държавата" с финансовата подкрепа на Европейската комисия по програма "Перикъл 2020".

На срещата присъстваха и представители на Посолството на Република Турция в София.