Иван Таков е провел заседание с председателите на райони на БСП в София, от преди 25 февруари 2024 г., когато бе извършена смяна под ръководството на "Позитано". Това е първо тяхно събрание, след като на 29 юни Общопартийната контролна комисия (ОПКК) е излязла с решение, с което призната за легитимна Градската организация на БСП в София до 25 февруари 2024 г. На днешния председателски съвет присъства и Гергана Алексова, която е заместник-председател на ОПКК в БСП, и лично е запознала делегатите с решението.

Констатациите на нарушения са в 19 точки, като сред тях има грубо погазване на уставните правила и фалшификации. В решението се посочва и че заседанието на НС на БСП от 25 февруари е нелегитимно. Отменя и заседанието на Градската конференция на БСП - София, проведено на 21 април 2024 г.

Иван Таков е провел председателския съвет в залата на шестия етаж в централата на БСП на ул. "Позитано" №20, след което заедно са отишли до Градския съвет на БСП - София на ул. "Леге" №10, за да бъде осъществено предаването на ключовете от централата и печата от Диана Тонова. В централата на БСП - София обаче е нямало никой и кабинетите бяха заключени.

Контролната комисия на БСП не дава на Корнелия Нинова да се пробва за трети мандат

Контролната комисия на БСП не дава на Корнелия Нинова да се пробва за трети мандат

Иван Таков път се връща начело на БСП - София

Диана Тонова е имала покана да присъства като легитимен председател на районната организация на БСП в "Триадица". Иван Таков ще й изпрати покана за доброволно предаване на централата на ул. "Леге" №10.

Иван Таков очаква работата на Градския съвет на БСП в София да се нормализира от началото на идната седмица. Предстои да се направят заседания на всички органи и да се даде ход на стартиралия на 15 юни редовен отчетно-изборен цикъл в БСП.

БСП-София не признава връщането на Иван Таков начело на структурата

БСП-София не признава връщането на Иван Таков начело на структурата

Градският съвет отказва да изпълнява решенията на контролната комисия на партията