Политическите лица трябва да са готови да им се иска оставката, а и да разговарят с всички хора. Това мнение изказа в студиото на БиТиВи Иво Мирчев от "Демократична България", който е бил част и от протестната акция пред БНТ снощи. Той не само е бил на място, но и много внимателно е прослушал записите от вчера и бе категоричен, че нито един от протестиращите не е обиждал, нито е проявил агресия към двете политически лица - Даниела Дариткова и Корнелия Нинова.

Протестът ескалира - Дариткова и Нинова бяха блокирани в БНТ

Протестът ескалира - Дариткова и Нинова бяха блокирани в БНТ

Блокади и по ключови кръстовища...

"Гневът на хората е огромен. Промените в правителството дори не могат да бъдат наречени козметични. Това се усеща от хората на улицата и това е резултатът", заяви Мирчев. По думите му правителството на Борисов все повече прилича на Орешарски, който се измъкваше през задните входове. Още в началото на протестите тази година много хора са имали усещането за дежавю от 2013 г.

"Г-жа Дариткова е представител на най-висшата част от политическата ни класа. Това е жената, която беше живият щит пред премиера на една пресконференция. Хората не ги обиждаха, а искаха техните оставки и да говорят с тях", обясни Иво Мирчев.

Иво Мирчев не счита, че някой трябва да се извини на Дариткова и Нинова, тъй като не са били обиждани.

"Това са политически лица и като такива те трябва да бъдат готови да говорят с всички граждани. Вчера не бяха готови", допълни той.

Томислав Дончев: Не сме плашливи, чуваме, но няма с кого да говорим

Томислав Дончев: Не сме плашливи, чуваме, но няма с кого да говорим

Няма мафия, може да има грешка, обясни Деница Сачева