В политиката не е най-важно да може да говориш, а да слушаш. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг след гласуването на петия вот на недоверие, внесен от БСП. 

Вотът не мина не заради особености на политическата аритметика, а заради логиката, е мнението на вицепремиера Томислав Дончев.

Ще има промени в управлението, но Томислав Дончев отказа да дава новини в аванс. Припомняме, че все още не е ясно дали трите поискани вече от премиера Борисов оставки всъщност са подадени. Какви ще се структурните промени в кабенета Борисов обеща да обяви след вота на недоверие, т.е. тази седмица. 

Кабинетът се захваща с европарите, енергетика, саниране и машинно гласуване

Кабинетът се захваща с европарите, енергетика, саниране и машинно гласуване

Много работа предстои пред кабинета Борисов - 3

ГЕРБ можели да чуват и хората навън. Демокрацията не е диктатура, изтъкна вицепремиерът. Всеки ще бъде чут, заяви още той и изказа съжалението си, че няма формат и начин да преговаря с хората, които протестират по улиците. Той не вижда начин това да се случи в момента.

Дончев заяви, че всъщност имал по-голям и разнообразен протестен опит дори и от тях (протестиращите в момента, бел.ред.).

Не е достатъчно да сме по-добри от другите, трябва да сме толкова добри, колкото искат хората, е изводът на Томислав Дончев. Не сме плашливи, увери той за политическата обстановка.

Сработила стратегията на управляващите да печелят време

Сработила стратегията на управляващите да печелят време

Кабинетът се консолидирал, оставки нямало да има

Няма как България да бъде по-добро място с непрекъснати призиви за оставка, заяви от своя страна и социалният министър Деница Сачева. По думите й нямало как да се дават пари за страната ни, ако имало мафия.

Няма мафия, може да има грешка, подчерта Сачева.

Кабинетът да завърши мандата си в този състав, убеждава Сачева

Кабинетът да завърши мандата си в този състав, убеждава Сачева

ГЕРБ били готови за диалог с протестиращите, но искат конкретни искания