Вотът на недоверие по-скоро няма да мине, по-скоро е символичен акт. Това заяви пред Bulgaria ON AIR политологът Стойчо Стойчев.

Според него, ако се предаде на този вот, това означавало да потвърди всички обвинения. По тази причина той се съмнява, че ГЕРБ искат да си го причинят.

Стойчев посочи, че малките партии нямат интерес от предсрочно прекратяване на парламента, тъй като няма да влязат в следващия такъв.

Ако ще се прави ремонт на кабинета, трябва да е цялостен - целият кабинет да бъде сменен, включително министър-председателят, категоричен бе той. Според него доброто послание би било да се смени целият състав, и то с хора, които протестът одобрява.

Кабинетът да завърши мандата си в този състав, убеждава Сачева

Кабинетът да завърши мандата си в този състав, убеждава Сачева

ГЕРБ били готови за диалог с протестиращите, но искат конкретни искания

От своя страна политическият анализатор Слави Василев изрази мнение, че стратегията на управляващите да печелят време е проработила, ако се съди по броя на хората, които са на площадите и протестират.

Той също прогнозира, че вотът на недоверие няма да мине. Според него обаче няма да има и оставки в правителството, тъй като управлението се е консолидирало. ГЕРБ ще останат на власт, категоричен бе Василев.

Относно новината, че страната ни ще получи общо около 29 млрд. евро през следващите няколко години, Стойчев заяви, че това още повече ще увеличи интереса към властта на хората, които искат да свалят това правителство, защото ще имат едни 60 млрд., които да харчат допълнително.

Борисов огласи "основание" да му се иска оставката: 29 млрд. евро за България

Борисов огласи "основание" да му се иска оставката: 29 млрд. евро за България

В новия бюджет на ЕС за България са отделени 1 млрд. евро повече

Всички мераклии за власт започват да виждат тези милиарди да плуват във въздуха, включително и г-н президентът, отбеляза политологът и уточни, че тези средства може да се отпускат при по-строги механизми.

Василев пък заяви, че това е добра новина за България, но няма общо с мотивите на хората да протестират срещу кабинета "Борисов".

"Премиерът има желание да го представи като много голяма негова заслуга. Това е по-скоро консенсусно мнение на големите плащачи в ЕС, че на България трябва да ѝ се помогне като най-бедна страна", поясни политическият анализатор.