Кабинетът трябва да завърши мандата си в този състав. Това заяви пред Нова телевизия министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Причината по нейни думи е, че има много работа за довършване.

Тя бе категорична, че вотът на недоверие със сигурност ще е неуспешен, защото е доста слаб.

По нейни думи все още не е ясно дали ще има рокади в кабинета и било рано да се говори по различните сценарии.

Сачева обясни, че след днешния вот на недоверие ще има коалиционен съвет, на който ще се реши дали тримата министри - Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов, ще подадат оставки, които към момента са замразени.

Деница Сачева към Отровното трио: Ще ни окачвате на бесилките ли?

Деница Сачева към Отровното трио: Ще ни окачвате на бесилките ли?

Не отговори на въпрос има ли подадени оставки

Редовните избори са само след 7 месеца, нищо не налага влизането на България в хаос и нестихващи протести, категорична бе тя.

Социалният министър увери, че ГЕРБ са готови да проведат диалог с протестиращите, ако напред излязат млади хора с конкретни искания. Според Сачева обаче в момента няма такива. По нейни думи в България има много други хора, освен протестиращите, които искат стабилност. "С кого трябва да се съобразяваме - с няколкото хиляди протестиращи или с останалите милиони хора?", запита Сачева.

Тя отново изрази мнението си, че протестът няма ясни лидери и не бива да се забравят гражданите, които не протестират. По думите ѝ, има трима души, които се опитват да се представят на лидери, но на практика те не са изразители на младите хора, които протестират.

Относно приключилите в Брюксел преговори между европейските лидери и новината, че България ще получи 29 милиарда евросредства в следващите години, Сачева заяви, че това е сериозен успех за страната ни. Тя добави, че 7,7 млрд. ще бъдат средствата от фонда за преодоляване на последиците от коронавируса.

Тя посочи, че една от задачите на правителството е да задържи безработицата в края на годината на нива от 6,5%.

Борисов огласи "основание" да му се иска оставката: 29 млрд. евро за България

Борисов огласи "основание" да му се иска оставката: 29 млрд. евро за България

В новия бюджет на ЕС за България са отделени 1 млрд. евро повече