Президентът Румен Радев заяви по време на последната консултация, проведена с "Възраждане", че въпросът за властта е важен за кризите, но хората очакват ефективно решение от отговорните институции, особено от парламента. Вие декларирахте, че вашата формула за излизане от кризата са предсрочните избори възможно най-скоро, но проблемите остават, могат да се задълбочат поради липсата на парламент и да се повтори същата политическа конфигурация в парламента, изтъкна държавният глава.

"Възраждане" няма да разговарят, а ще управляват сами

"Възраждане" няма да разговарят, а ще управляват сами

"Възраждане" ще управлява само и единствено самостоятелно,

Радев запита "Възраждане" как партията им вижда изхода от политическата криза, ролята и мястото на нейното разрешаване.

Отново лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който дойде в президентството заедно с Цончо Ганев, Петър Петров и Николай Дренчев, заяви, че най-добрият начин за излизане от кризата са новите избори. Аргументите му затова са, че сегашният парламент е фалирал и изчерпан. Парламентът с този му състав няма да е работещ, добави той.

По думите му за успокояване на обществото са нужни нови избори. Нека енергията на хората бъде насочена към състезание на идеи и платформи, отколкото към нова порция скандали, неприятни вътрешнопартийни и вътрешноминистерски борби. Дори и да има ново правителство, то само ще удължи агонията си и няма да издържи, смята Костадинов.

Костадинов остава твърд - без подкрепа за кабинет от импотентен парламент

Костадинов остава твърд - без подкрепа за кабинет от импотентен парламент

Настояват за свикване на КСНС