В Габрово в изборния ден са забранени сватбите, а в Пазарджишка област се е наложило да бъдат отворени 12 допълнителни секции, съобщават от БНР.

Спокойно, без инциденти продължава изборния ден в Габровския район. Вотът си изразяват близо 115 000 души, между които за първи път 2200 младежи. За хората с увреждания има осем секции, а в Трявна всичките места за гласуване са достъпни за инвалиди. Във Всичките общини, при нужда, ще се осигурява транспорт за тях.

Нормално протичат изборите в Сърница, където преди три дни сдружението на дървопреработвателите призова местното население да не гласува, заради лошите пътища в района. Общо избирателните секции в областта са 359. За първи път секция е открита и в следствения арест в Пазарджик. Там правото си на вот ще упражнят 21 задържани.

Три хиляди избиратели по-малко има тази година в Хасковска област по неофициални данни. От списъците са отпаднали изселилите се е чужбина и тези с временни забрани.
Хората с физически увреждания в Хасково могат да гласуват в специализираната 72-ра избирателна секция, която се намира в Клуба на инвалида. За тях е подсигурен автобус с плаващ борд и две паркови места пред секцията 

Изборния ден във Врачанска област започна нормално във всичките 315 секции.
Някои членове на комисии не са се явили в избирателните секции и са били заменени с други.
В шест от секциите в Старозагорска област ще бъдат назначени нови заместник-председатели и секретари, тъй като титулярите не са се явили в началото на изборния ден.
В село Оряхивица председателят на секционната комисия е със счупен крак и също ще бъде сменен.

Във Видинската община Брегово не се е явил нито един от членовете на секционната избирателна комисия. В районната избирателна комисия във Видин е постъпила и първата жалба от една от политическите сили, че върху предизборните плакати на всички кандидати за президент има залепени афиши за предстоящо търговско изложение.