Правителството изпусна момента за пакета "Мобилност". Бойко Борисов предаде българските превозвачи два пъти и то категорично. Той не постави този въпрос пред Макрон, когато беше в България и не защити интересите на нашите превозвачи.

Тези обвинения отправи водачът на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева пред Дарик радио.

Тя допълни, че по време на нашето председателство на ЕС тази тема не е била приоритет. "Ние я оставихме за австрийското председателство, което има най-неблагоприятни позиции за този пакет", посочи тя.

Родни превозвачи готвят протест срещу Пакета "Мобилност" и в София

Родни превозвачи готвят протест срещу Пакета "Мобилност" и в София

На 27 март освен в Страсбург те ще излязат и по улиците в столицата

"Грабежът в България е 11 млрд. лв. всяка година, според доклад на Зелените в ЕП", коментира още Йончева. Като пример за корупция тя посочи случая "Ало, Банов съм!" и подчерта, че всичко е в ръцете на прокуратурата и ОЛАФ.

"Събираме още документи, които ще докажат по категоричен начин, че всичко, което е наредил Банов от своя кабинет - да не бъдат взети от една фирма минимум 700 000 лв., а става ясно, че са повече от 1 млн. лв., тези нареждания са били изпълнени", допълни тя.

Новаков оприличи пакет "Мобилност" на боксов мач

Новаков оприличи пакет "Мобилност" на боксов мач

Не успяха да ни нокаутират и сега се опитват да ни вземат мача в съблекалнята

По повод исканите проби от магистралите, Елена Йончева обяви, че има напредък. "Всеки опит да бъде показан грабежът в България среща силна съпротива. В началото АПИ казаха, че нямаме право да правим такава проверка. Сега вероятно ще ни мотаят, но тази битка ще я спечелим и благодарение на европейските институции. Битката трябва да започне от България", категорична е тя. 

"Когато ни разрешат от АПИ, ще поканим и журналисти, които да проследят проверката", каза още тя и допълни, че 40% от стойността на тези магистрали се връща към управляващите.

"ГЕРБ си отиват. Те са пътници. Важно е следващите, които ще дойдат на власт, да променят начина, по който се управлява България", подчерта Йончева.

Борисов убеждава Таяни да спре гласуването на пакета "Мобилност"

Борисов убеждава Таяни да спре гласуването на пакета "Мобилност"

Социалистите и либералите в ЕП настоявали да се приеме сега