Елена Йончева чака да чуе Борисов за "Ало, Банов съм". Министерство на културата изгуби делото за неустойката по Ларгото, а Елена Йончева посочи на брифинг в парламента, че премиерът Борисов е отказал да вземе отношение.

Министерството губи пари, а на Борисов му е все едно, недоволна е червената депутатка. Случаят "Ало, Банов" е много по-значим , изтъкна Йончева, тъй като според нея този случай е принцип на управлението.

Болшинството българи искат разследване на корупцията по високите етажи на властта. На този фон сме свидетели на мълчанието на Борисов, подчерта социалистката.

Йончева изпрати "Ало, Банов съм" до ОЛАФ
Обновена

Йончева изпрати "Ало, Банов съм" до ОЛАФ

"Ало, Ваньо" се развил в "Ало, Банов съм" - модела на работа на "Борисов" 3

Освен това в договора за Ларгото имало странни клаузи и то точно за неустойките.

Левите искат данни от МРРБ за издадените актове N 10 за Ларгото и дали те са издадени с основание. Искаме господин Борисов да понесе своята политическа отговорност, изтъкна още Елена Йончева.

Според БСП договорите са били направени по поръчка с предопределен резултат. Тя очаква мнението на премиера по "Ако Банов, съм". Йончева иска и оставката на Боил Банов.

ГЕРБ не искат да редят листите на БСП, а Борисов е зает

ГЕРБ не искат да редят листите на БСП, а Борисов е зает

Биков припомня, че Йончева е обвинена в пране на пари, а Генов за купуване на гласове

Припомняме, на 30 януари 2019 г. депутатът от БСП Елена Йончева представи записи с гласа на сегашния министър на културата Боил Банов за ремонта на Ларгото.

Самият Банов се зарече да съди "всички по трасето" и отрече да има спекулации с ремонта на Ларгото - античен комплекс Сердика.

От своя страна бившият министър на културата Вежди Рашидов заяви в кулоарите на парламента, че е реагирал на случая с Ларгото и го е изпратил на съд още тогава.

Кметът на София Йордан Фандъкова пък не пожела да коментира случая,като обясни, че Ларгото е предоставен на столична община за стопанисване и тя няма отношение.

Противоречива е информацията от МРРБ - имало ли е сигнали за нарушения или такива не са постъпвали.

Аз се казвам Боил Банов. Ще съдя всички по трасето!

Аз се казвам Боил Банов. Ще съдя всички по трасето!

Министърът бил рекетиран отдавна с тези записи