ГЕРБ не искат да участват в реденето на листите на БСП. Това заяви Тома Биков в Народното събрание в отговор на изявлението на Елена Йончева за аферата "Ало, Банов съм".

Защо червените досега не са изискали документите от МРРБ, след като правят журналистическо разследване. Министерство на културата щяло да обжалва на трета инстанция. Целият цирк, който тук разиграват, е на скачане пред лидера кой е по-по-най и кой може да каже по-интересни неща за Бойко Борисов, смята герберът.

Ние присъди няма да издаваме, увери Биков. Освен това той припомни, че срещу Елена Йончева има обвинение за пране на пари, както и срещу червеният депутат Манол Генов за купуване на гласове.

Да не издаваме присъди като народния съд, настоя Тома Биков. Борисов имал много работа, за да участва във вътрешно-партийната кампания на левицата.

БСП работят с доноси, отсече герберът.

Станишев: Политиката ни прилича на кръчмарска разправия

Станишев: Политиката ни прилича на кръчмарска разправия

Трябвало да има сблъсъци, но и да се спазвал добрият тон

Припомняме, във връзка с обвиненията срещу Йончева за пране на пари, главният прокурор Сотир Цацаров поиска през ноември имунитета на шестима депутати, сред които бяха Елена Йончева и Веселин Марешки.

Веднага след оповестяването на информацията депутатът от БСП Георги Михайлов заяви в кулоарите на парламента, че се отказва от имунитета си. Последва го и Елена Йончева, която пък определи действията на прокуратурата като политическо преследване.

"Няма нито един факт, който да сочи, че от мен са били извършвани незаконни действия", коментира Йончева през през ноември, в своя позиция относно иска на главния прокурор.

Елена Йончева чака да чуе Борисов за "Ало, Банов съм"

Елена Йончева чака да чуе Борисов за "Ало, Банов съм"

Министерството губи пари, а на премиера му е все едно, Банов да подаде оставка

Твърденията за "вероятно пране на пари са само два дни, след като аз и мои колеги настояхме за независима техническа експертиза на качеството на строителството на българските магистрали - вземане на вертикални ядки и анализ в лицензирани европейски лаборатории", обясни още Йончева.

В позицията бе посочено още, че през последната една година Йончева е внесла в ДАНС и прокуратурата документи, свързани с вероятни корупционни практики при строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница.

Във връзка с Йончева, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни тогава, че става въпрос за образувано досъдебно производство на 31 август по сигнал на двама народни представили и още едно лице.

Малко след това, Йончева припомня и изнесения от нея сигнал по случая "Кумгейт".

Осем сигнала за нередности при проекта Антична Сердика

Осем сигнала за нередности при проекта Антична Сердика

Прокуратурата още не е искала документи от МРРБ