ДПС е категорично против тези машини, с които се гласува само във Венецуела, настояват за машини, които връщат невалидните бюлетини. Това заяви пред Нова телевизия Йордан Цонев.

"Ние сме "за" машинното гласуване, нашите избиратели свикнаха с машините, на всички избори с машини ние повишаваме резултата си, имаме блестящ резултат в Турция, но не искаме тези машини. Този софтуер лесно се манипулира", поясни той. Точка, няма да допуснем повече тези машини, категоричен бе той.

Цонев коментира дали има коалиция "хартиена бюлетина", тип Вежди Рашидов: "Докато се замерваме с измислени коалиции, хората чакат реална коалиция. Но на този етап не виждаме напредък за такава в парламента, тъй като няма диалог".

Кирил Петков: ДПС и ГЕРБ искат вот с хартия, за да си върнат чувалите

Кирил Петков: ДПС и ГЕРБ искат вот с хартия, за да си върнат чувалите

Той не е съгласен, че отливът на избиратели е от страх от машините

Йордан Цонев не конкретизира дали ДПС ще подкрепи мандата на ГЕРБ, но каза, че не са канени на разговори, но няма да дадат неофициална подкрепа. Трябва да видим какви са политиките, уточни той. Ако не се решат първите два мандата, третият мандат той очаква да е форма на антикризисен кабинет, който да решава кризите и да се стигне до евросредства. "Ние искаме да има кабинет, ако всички се обединят - добре", каза Цонев.

Най-добрият вариант за ДПС е 173 депутати или евроатлантическата коалиция в парламента, посочи той. На въпроса дали нямат против в нея да е ПГ на "Продължаваме промяната", той коментира, че когато се решават проблеми, "нещата се минимизират".

По повод промените в Антикорупционния закон Йордан Цонев коментира, че ДПС ги подкрепя за истинска съдебна реформа, но да не е "стани да седна - Гешев да си ходи, да седне друг".

ДПС обсъди с Гешев повече правомощия и закриването на спецправосъдието

ДПС обсъди с Гешев повече правомощия и закриването на спецправосъдието

Ние сме единствената държава в ЕС без организирана престъпност, според главния прокурор