Министърът на здравеопазването беше бламиран от ресорната парламентарна комисия и не у остава друго освен да си подаде оставката. Не го подкрепиха дори тези, които го направиха министър.

Това заяви пред вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от БНТ.

Според нея скандалът около "Пирогов" е отворил кутията на Пандора. По думите й наяве са излезли много зависимости и лобиране, подозрения за корупция и натиск.

Очевидно се спазват условията от онзи запис с кървав подпис, трябваше да се отстраняват хора, назначавани от ГЕРБ, служебните министри, каза още Йотова.

Припомняме, че по-рано тази седмица бе освободен директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров. Като мотив за уволнението му бе посочен одитен доклад, покаващ лошото финансово състояние на болницата. Ситуацията създаде трус в сглобката, като ГЕРБ обявиха готовност да бойкотират заседанията на парламнета.

Заради жалба на Валентин Димитров съдът спря вписването на новото ръководство на "Пирогов". Министърът на здравеопазването Христо Хинков заяви, че решението за освобождаването на директора на лечебното заведение е изцяло негово. Димитров от своя страна обяви, че обмисля да заведе иск срещу Хинков.

Христо Хинков няма да подава оставка

Христо Хинков няма да подава оставка

И не прави циркове, а си върши работата, дори да създадава проблеми от политическо естество