Не за първи път се правят опити за агресивна политизация в системата на вътрешните работи. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от Нова телевизия.

Думите ѝ бяха по повод оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

Ако някой мисли, че така ще спечели местните избори, дълбоко ще греши и ще се кае само след един месец, предупреди тя.

Йотова подчерта, че не МВР ще спечели следващите местни избори. Стриктно се спазвали предписанията от партийното събрание на "Продължаваме промяната". Очевидно това е техният подход, обобщи вицепрезидентът.

Припомняме, вътрешният министър Калин Стоянов изпрати мотивирано искане до президента Румен Радев за освобождаването на Петър Тодоров от поста. Вчера обаче държавният глава изпрати официален отказ да го освободи. Въпреки това, по-късно същия ден Тодоров сам подаде оставка.

Главсекът на МВР жертва на тежко политическо противопоставяне

Главсекът на МВР жертва на тежко политическо противопоставяне

По сентенцията "кадрите решават всичко"

Според Йотова вчерашното уверение на премиера Николай Денков, че няма да се увеличават цените на тока, означава, че имат доста къс кръгозор, т.е управляващите смятат, че след няколко месеца правителство няма да има.

По повод исканите промени за ограничаване на президентските правомощия относно служебните кабинети, внесени от депутата Явор Божанков, вицепрезидентът отбеляза: "Не от вчера и не от Явор Божанков тръгна идеята да се прави Конституция анти-Радев".

По нейни думи войната, обявена на президентската институция от правителството, няма значение за българския народ.

Полицаите уморени от рокадите в системата

Полицаите уморени от рокадите в системата

СФСМВР: Това е пренагаждане към всеки нов ръководител