Според вицепрезидентът Илияна Йотова съзря недоверие към Съвета по сигурността. Тя определи като "тежък прецедент" начина, по който се е провело заседанието на Съвета по сигурността към Министерския съвет, свикано за обсъждане на предложената отмяна на дерогацията за руския нефт. По думите й в некоалицията има дълбока пропаст", вече и по теми, свързани с националната сигурност на страната.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от "24 часа". Тя откри XV Конгрес на Националния съюз на трудово-производителните кооперации в Банкя.

Според нея, ако България бъде заподозряна, че като държавна политика заобикаля санкциите, това ще бъде още един аргумент в ръцете на тези европейски партньори, които не са особено съгласни да сме част от Шенген.

По отношение на дерогацията Йотова посочи, че не е чула убедителни аргументи нито в посока на запазването, нито в посока на отмяната й.

Вицепрезидентът засегна и темата за бюджета. Тя изтъкна, че нито един уважаващ себе си икономист не се е изказал в подкрепа на проектобюджета на Асен Василев.

Във връзка с предстоящия вот на недоверие, тя подчерта, че по време на дебата нито военният министър, нито министър-председателят са успели да защитят тезите си.

И Денков говори за темата "Лукойл" като за политически капан

И Денков говори за темата "Лукойл" като за политически капан

Няма противоречия в ПП/ДБ кога да падне дерогацията на руски петрол