Българското правителство обяви назначението на още шест областни управители. Назначението е за областите Софийска област, Варна, Хасково, Кърджали, Търговище и Ямбол.

Новият областен управител на София област е Юлиян Леков. Той е заемал тази позиция и през 2014 г. Магистър е по публична администрация от Стопанската академия в Свищов. Има опит като консултант по изпълнение на проекти.

Новият областен управител на Варна е Андрияна Андреева. Тя е доцент и доктор по право, като освен това ръководи катедра "Правни науки" в Икономически университет - Варна. Участвала е в множество научни проекти, автор е на над 50 научни статии. Освен това е участвала в подготовката по издаването на над 20 учебници в областта на правото.

За областен управител на Кърджали е назначен Никола Чанев. В периода между 2017 г. и 2021 г. е заемал същата позиция. Магистър е по счетоводство и контрол от Университета за национално и световно стопанство, завършил е също "Национална и регионална сигурност" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Работил е в местната структура на Националната агенция по приходите като инспектор и началник - сектор.

Гергана Цонева е назначена за областен управител на Търговище. Тя е завършила е право в СУ "Св. Климент Охридски". До този момент е била заместник-председател на Общинския съвет в Търговище. Преди това е работила като юрисконсулт в Областната служба "Изпълнения на наказанията - Търговище", в общината, както и в Районната здравноосигурителна каса.

Новият областен управител на Хасково е Гинка Райчева. Тя има диплома по начална училищна педагогика от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Освен това е дългогодишен директор на основно училище "Св. Климент Охридски" в града.

За областен управител на Ямбол е назначена Биляна Кавалджиева-Димитрова. Завършила е право в Бургаския свободен университет. През 2022 г. е била заместник областен управител в същата област. До този момент е била главен юрисконсулт във "Водоснабдяване и канализация" ЕООД в Ямбол.

Областните управители на Перник Людмил Веселинов и на Кюстендил Александър Пандурски остават на своите позиции и на тяхно място няма да се назначават нови.

Кабинетът назначи четирима нови областни управители

Кабинетът назначи четирима нови областни управители

За областите Монтана, Видин, Благоевград и Враца