Кабинетът предлага капитан I ранг Ваньо Мусински да бъде назначен на длъжността "Заместник-командир на Военноморските сили".

Освен това се предлага президентът да го удостои с висше военно звание "флотилен адмирал", считано от 12 юли тази година.

Правителството предлага флотилен адмирал Георги Пенев да бъде освободен от длъжността "Заместник-командир на Военноморските сили" и да бъде назначен на длъжността "Национален военен представител в Националното военно представителство в Съюзното командване по операциите" в Моне, Белгия, считано от същата дата.

Предлага се също полковник Иво Иванов да бъде назначен на длъжността "Директор на дирекция "Стратегическо планиране" и удостоен с виеше военно звание "бригаден генерал", считано от 12 юли.

Министерският съвет предлага и президентът да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Здравко Пехливанов от длъжността "Директор на дирекция "Стратегическо планиране", да го назначи на длъжността "Директор на Щаба на отбраната" и го удостои с виеше военно звание "генерал-майор", считано от 12 юли.