"Единственият човек, с когото съм разговарял - този, който ме покани да бъда част от кабинета "Денков" като експерт - това е Кирил Петков. Виждам, че се обърна срещу мен". Това заяви заяви министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов, цитиран от Нова телевизия.

По негови думи вероятно на някои хора не се е харесал фактът, че за тези девет месеца Стоянов не политизирал системата на МВР.

И най-вече не позволих някой да ми нарежда кой, кога, къде и на каква длъжност да бъде поставен, изъкна той.

Стоянов посочи, че не е бил търсен от Димитър Главчев. Ако бъда потърсен от него, ще се отзова на поканата и ще изговорим това, което има да си кажем, увери той.

Калин Стоянов опровергава "безумия" по свой адрес и се обръща към съда

Калин Стоянов опровергава "безумия" по свой адрес и се обръща към съда

Той отказва името му да се петни от политици за предизборните им нужди

Относно проверката на тунел "Железница" от Европейската прокуратура министърът заяви, че се работи в много тясно взаимодействие и в добър синхрон с Европейската прокуратура. Имало множество досъдебни производства, които се разследват от ГДНП или служители от ГДБОП, както и множество предварителни проверки. Той поясни, че не може да даде информация за разследване, което тече в момента.

Във връзка с незаконните гонки във Велико Търново Стоянов бе категоричен, че до края на годината този проблем ще бъде решен.

По негови думи и към момента МВР е подготвено да участва в изборния процес. Ангажиментът е охрана на изборните помещения, книжа, машините за гласуване и не на последно място - борбата с купения вот, отбеляза той.

Стоянов направи изказването си в Белене, където беше възстановено районното управление.

"С възстановяването на полицейската структура скъсяваме максимално срока за реакция на колегите, тогава, когато има нарушение на обществения ред. Не на последно място възстановяваме чувството на справедливост, сигурност и спокойствие на гражданите", изтъкна той.

МВР шефът се надява на честни и почтени избори

МВР шефът се надява на честни и почтени избори

Който и да му се наложи да организира избори, основното нещо, което трябва да свърши, е да бъдат честни и почтени