Калоян Паргов беше преизбран за председател на столичната организация на БСП. Той спечели състезанието с депутата Георги Свиленски. 14 тата отчетно-изборна конференция приключи своята работа и с декларация, в която се настоява за оставката на главния прокурор Иван Гешев.

От 15-те номинирани кандидати и самоотвод са си направили всички, освен Паргов и Свиленски.

Заседанието на столичната организация избира и органи на управление с мандат от 4 години. Приета е и декларация, заклеймяваща действията на прокуратурата спрямо президентската институция. Текстът прочете Велислава Дърева:

И БСП - София поиска оставката на Иван Гешев

И БСП - София поиска оставката на Иван Гешев

Главният прокурор извършвал държавен преврат в президентството

"В нито една цивилизована държава не е възможно въоръжени лица да окупират Президентството. Главният прокурор поруга Българската конституция и посегна по един безпрецедентен начин на институцията на държавния глава. Осъждаме категорично опита за държавен преврат, извършен на 9-ти юли от управляващата клика".

Битката с ГЕРБ може да бъде спечелена, само ако покажем на обществото нова политическа и обществена етика, каза лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

"БСП може, длъжна е да носи отговорност да победи ГЕРБ м предстоящите парламентарни избори. И София трябва да бъде на нужната висота за това. Ако ние не го направим, претенциите идват от всякакви субекти. Всякакви аватари в политическото пространство поставят под съмнение бъдещето на държавата", посочи пред БНР Паргов.